Vertrouwde e-mailafzender

Vertrouwde e-mailafzender

Het is mogelijk om je leverancier uit te nodigen om naar een vertrouwd e-mailadres de facturen te sturen. Het zelf in-/doorsturen vanaf een gebruikers e-mailadres is dus niet meer nodig. (Bij de conceptfactuur ben je zelf de leverancier)


Ga onder het menu Apps naar de Email Receiver app. Er wordt gestart in het dashboard zoals gebruikelijk bij de apps.

Alle huidige e-mailadressen waarnaar gestuurd kan worden staan al zichtbaar in de weergave tab 
Alles onder het onderdeel Vertrouwde afzenders.

AppEmailReceiverAlles
Daar kan nu ook een eigen vertrouwde afzender worden aangemaakt door op de oranje bol met het plusteken  te klikken.

Nieuwe vertrouwde afzenders aanmaken

In de weergave Alles kun je links in het menu Nieuwe afzender en ook rechts onderin op de oranje bol met het plusteken  klikken om een vertrouwde afzender aan te maken. Het volgende scherm verschijnt:

Ontvanger informatie

Het linker blok Ontvanger informatie gaat over de eigen gegevens. Dus de eigen organisatie en over welk factuurtype er verwerkt mag worden zoals de inkoopfacturen. De eigen organisatie is alleen zichtbaar als je beheerder bent van de organisatie. Het e-mailadres van deze nieuwe ontvanger wordt automatisch gegenereerd. Als uw (geactiveerde) organisatie niet in het "drop-down-menu" staat, kunt u die opzoeken door (een fragment van) de naam in de balk te typen.

Opties:


Notificatie ontvangst via e-mail

Met deze optie aan wordt er een e-mail gestuurd naar de gebruikers die lid zijn van de organisatie als een leverancier, die hier is vastgelegd, een factuur heeft ingestuurd.

Accepteer alleen veilige e-mailadressen verzonden via SSL of TLS

Deze optie kan vooraf aan worden gezet als bekend is dat de afzender altijd deze beveiliging gebruikt. Als hij niet wordt aangezet, maar de afzender gebruikt het bij de eerste keer wel, dan wordt het vinkje alsnog automatisch gezet. Dan worden er dus geen e-mails meer verwerkt van deze leverancier als er geen SSL of TLS is gehanteerd.

XML-factuur automatisch versturen

Je kunt er tevens voor kiezen om XML-facturen automatisch te versturen, vink hiervoor de optie XML-factuur automatisch versturen aan.


Contact e-mailadres

Het rechter blok ‘Vertrouwde afzender’ bevat gegevens van de leverancier. Het contact e-mailadres is het adres waar eventuele afkeuringen heen worden gestuurd en degene die de uitnodigingsmail ontvangt. Dit hoeft dus niet per sé de vertrouwde afzender (hieronder) te zijn.

Whitelist type

De whitelist type gaat over wie/wat er vertrouwd mag worden om in te sturen. Dat kan een volledig domein zijn van de leverancier (zonder het "@"-penstaartje) of een specifiek e-mailadres. De geverifieerde gebruiker is een optie, maar hoeft niet te worden gebruikt. Deze worden met een automatisch proces al gecontroleerd. De geverifieerde gebruikers zijn dus alle gebruikers binnen de omgeving en die rechten hebben tot de organisatie, en dus ook, indien van toepassing, de gebruikers van de accountant/intermediair als er een machtigingsverzoek is.

Opslaan



Status


Na het opslaan verschijnt een knop waarin de status van deze nieuwe Email Receiver wordt weergegeven. De status van een zojuist aangemaakte Email Receiver is "Gemaakt concept". Klik op die knop, selecteer de juiste status ("Actief" als u deze wilt kunnen gebruiken), en verlaat met "Status updaten".


    • Related Articles

    • Vertrouwde e-mailafzender

      Het is mogelijk om je leverancier uit te nodigen om naar een vertrouwd e-mailadres de facturen te sturen. Het zelf in-/doorsturen vanaf een gebruikers e-mailadres is dus niet meer nodig. (Bij de conceptfactuur ben je zelf de leverancier) Ga onder het ...
    • Koppelen met e-boekhouden.nl

      Het is vanaf nu mogelijk om eConnect te koppelen aan e-boekhouden en je inkoop- en verkoopfacturen automatisch af te leveren in een administratie. Om de koppeling tot stand te brengen, is het nodig om eerst een omgeving met gebruikersaccount aan te ...
    • Notificatie ontvangst via e-mail uitzetten

      Notificatie ontvangst via e-mail In het weekend van week 18 heeft er een nieuwe update plaats gevonden. Een nieuwe feature is dat er na het insturen van documenten via de mail, een e-mail terug wordt gestuurd met een overzicht van de verwerkte ...
    • Kan ik een factuur per e-mail aanleveren om te versturen over het netwerk?

      Ja én nee. Een pdf-factuur mag niet per mail aangeleverd worden om automatisch via het netwerk te worden verzonden. De pdf-factuur moet namelijk omgezet worden naar een XML-bestand, dit gaat via onze conversierobot. Daarbij zal een ingezonden ...
    • Kan ik een factuur per e-mail aanleveren om te versturen over het netwerk?

      Ja én nee. Een pdf-factuur mag niet per mail aangeleverd worden om automatisch via het netwerk te worden verzonden. De pdf-factuur moet namelijk omgezet worden naar een XML-bestand, dit gaat via onze conversierobot. Daarbij zal een ingezonden ...