Foutcode 1 en 3 in de eScanner app

Bij gebruik van de eScanner kan het voorkomen dat er een foutcode 1 of foutcode 3 wordt getoond.

De foutcode heeft te maken met de verbinding en kan als oorzaak hebben:

• de telefoon heeft geen of een slechte verbinding met internet.
  • tijdens het uploaden van de foto vindt er een kleine onderbreking plaats op de verbinding tussen de telefoon en de server. Dit kan voorkomen wanneer de app wordt afgesloten voordat de upload succesvol is afgerond. Het proces gaat niet verder op de achtergrond als de app wordt gesloten. iOS staat het niet altijd toe dat het proces verder gaat op de achtergrond, en Android stopt het proces.
  • de foto kan te groot zijn waardoor de upload langer duurt dan gewenst.

Ons advies is om de volgende acties te ondernemen:

• De app open laten staan totdat de bevestiging zichtbaar wordt;
  • foto in lagere resolutie instellen via de camera-instellingenknop;
  • afsluiten van de eScanner-app en deze opnieuw opstarten;
  • herstarten van de telefoon.