De opzet van het platform van eConnect

Je kunt starten met eConnect te gebruiken door jezelf en je organisatie te registreren. Je kunt ook worden uitgenodigd door een accountant/intermediair, die jou dan heeft geregistreerd. Allereerst wordt er een omgeving aangemaakt op basis van het gebruikte domein van het e-mailadres van de eerste gebruiker*. Deze eerste gebruiker is dan automatisch Beheerder van de omgeving. Deze kan gebruikers en organisaties toevoegen, instellingen van de omgeving aanpassen, enzovoorts.

In de omgeving kunnen meerdere gebruikers worden uitgenodigd, of op basis van een eigen domein automatisch aan de omgeving worden toegevoegd door zich aan te melden met een e-mailadres binnen datzelfde domein. Deze gebruikers zijn dan nog geen lid van een organisatie, en hebben ook geen toegang tot die documenten.

De uitgenodigde gebruiker is standaard basisgebruiker en heeft nog geen rechten. Deze rechten kunnen door de omgevings-Beheerder worden toegekend. De basisgebruiker kan worden toegevoegd aan een bestaande organisatie in de omgeving. Alleen de gebruiker die een organisatie heeft aangemaakt heeft in eerste instantie toegang tot die organisatie. Deze gebruiker is organisatie-Beheerder en kan andere gebruikers binnen de omgeving wel toegang geven aan de organisatie. Een Beheerder kan de rol van Beheerder ook aan een andere gebruiker geven door deze gebruiker ook beheerder te maken. Er kunnen dus tegelijkertijd meerdere Beheerders bestaan.

De omgevings-Beheerder kan (moet) ook een organisatie aanmaken in de omgeving. Dit is uw bedrijf, eenmanszaak, stichting, enz., die op basis van (in principe) het KvK wordt geregistreerd. Na activatie van deze organisatie is deze operationeel en is de aanmaker ook Beheerder op deze organisatie, inclusief alle benodigde rechten om gebruikers als lid uit te nodigen en organisatie-Details aan te passen. U kunt pas facturen versturen of ontvangen nadat de organisatie is aangemaakt en geactiveerd.

Bijvoorbeeld:
piet@eigendomein.nl kan in de omgeving eigendomein.nl een organisatie aanmaken: Piet Holding B.V.
jan@eigendomein.nl logt ook in en komt ook in de omgeving eigendomein.nl, maar kan geen wijzigingen aanbrengen in de opzet van de omgeving . Piet maakt Jan hoofdgebruiker.
Jan maakt een organisatie: Jan Holding B.V.
Piet kan niet bij Jan Holding B.V. en Jan kan niet bij Piet Holding B.V.
Jan maakt nog een organisatie: Ons Eigendomein B.V. en nodigt daarbij Piet uit. Piet en Jan kunnen allebei in Ons Eigendomein B.V.

*Als er een gedeeld domein wordt gebruikt, zoals gmail, outlook, hotmail, enz., of als het bedrijfsdomein op expliciet verzoek werd gedeeld, dan kunnen gebruikers alleen op uitnodiging van de Beheerder worden toegevoegd. Bij een eigen domein dat niet als gedeeld is aangemerkt worden gebruikers met hetzelfde eigen domein automatisch als basisgebruikers toegevoegd aan de omgeving.