Aanmaken van een partner

Gebruikers van een omgeving kunnen onderling met elkaar communiceren en documenten delen. Om met gebruikers buiten een omgeving te kunnen communiceren, moeten de omgevingen van beide partijen partners van elkaar worden. Let op: bij beide partijen moet de persoon, waarmee de verbinding wordt aangegaan, gevorderde gebruiker of beheerder zijn.

Met onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je een partnerverzoek kan versturen.

Stap 1 – Ga naar Partners

Omgevingen kunnen partners worden via ‘Partners

.Partnerschap

Bij ‘Bestaande partners‘ staan de partners waar eerder al relatie(s) mee zijn gelegd. Bij ‘Vind partners’ kun je nieuwe partners vinden.
Het menu ‘Partners’ kan alleen worden geopend door gevorderde gebruikers die ook lid zijn van de Relatiemanager groep.

Stap 2 – Zoek de andere omgeving

Klik op Vind partners. Geef de omgevingsnaam op en druk op enter.

Na het zoeken van een partner op naam kom je in het scherm met suggesties. Kies hier de juiste partner. Nu worden de relevante gegevens voor het aanmaken van een relatie met een partner getoond.

Stap 3 – Open de omgeving

Klik op de omgevingsnaam en het volgende scherm opent.

Partnerschap - relatieverzoek

In Details worden gegevens van de andere omgeving getoond.

Stap 4 – Maak een relatie

Klik op ‘Relatieverzoek’ om verbinding te maken met een relatiemanager van de andere omgeving.

De gekozen persoon krijgt nu een e-mail waarmee hij het verzoek tot het maken van de verbinding kan accepteren. Nadat de verbinding is gemaakt, kunnen onder meer documenten worden gedeeld met de gemaakte relatiegroep en de relatiemanager. Het delen van documenten met de groep kan direct, het delen met een relatiemanager kan een paar minuten duren.

Vervolgens kun je door de partner nog worden toegevoegd als lid aan zijn organisatie.