Aanmaken van een gebruiker

Aanmaken van een gebruiker

Een eConnect omgeving kan meerdere gebruikers en organisaties bevatten. Gebruikers hebben binnen de omgeving en binnen de organisaties altijd een rol met specifieke gebruikersrechten. Om als gebruiker omgeving te beheren dient de gebruiker ‘Beheerder‘ te zijn. Om als gebruiker documenten in te zien van een organisatie en documenten te versturen uit naam van een organisatie dient de gebruiker lid te zijn van de organisatie. In dit document bespreken we het aanmaken van een gebruiker en het instellen van de juiste rechten.

Let op: Je kunt gratis twee gebruikers aanmaken, inclusief de eerste Beheerder. Neem voor het aanmaken van meer gebruikers contact op met Sales@econnect.eu.

Aanmaken extra gebruiker

Toevoegen van een gebruiker
Gebruikers met Beheerder-rechten kunnen uitnodigingen versturen via het Gebruikers menu aan de linkerkant. Vervolgens kan rechts onder via de Plus knop de nieuwe gebruiker worden toegevoegd of uitgenodigd via e-mail.


Bij "Gebruiker toevoegen" moet het e-mailadres worden ingevoerd. Na het opslaan van de nieuwe gebruiker wordt er een activatielink gestuurd per e-mail.

De gebruikersuitnodiging wordt per e-mail verstuurd met een link waarmee de gebruiker kan worden geactiveerd binnen de omgeving en zijn of haar wachtwoord kan instellen. Deze nieuwe gebruiker heeft standaard nog geen rechten. Deze kunnen hier worden toegekend.

Rechten geven aan gebruiker
Als de gebruiker andere gebruikers of organisaties moet kunnen toevoegen, of de Details van een organisatie moet kunnen aanpassen, is het nodig om deze gebruiker Beheerder te maken. Dit kan via Gebruikers. De rol van de gebruiker kan daar - door een Beheerder - worden aangepast.

Toevoegen aan een organisatie
Standaard kan een gebruiker geen documenten maken voor of zien van een organisatie. Alleen de gebruiker die een organisatie heeft aangemaakt en geactiveerd (die is automatisch Beheerder) mag documenten maken of lezen voor de organisatie en rechten geven aan andere gebruikers. Door een gebruiker lid te maken van een organisatie kan deze gebruiker documenten zien en maken/verzenden voor deze organisatie.

Zonder uitnodiging
Als een gebruiker zichzelf aanmeldt via het inlogscherm en het gebruikte e-maildomein bestaat al als omgeving, dan wordt deze gebruiker automatisch toegevoegd aan die omgeving*. Deze automatisch toegevoegde gebruiker heeft nog geen rechten. Het e-maildomein is het deel dat na de gebruikersnaam en het @-teken komt, vaak de bedrijfsnaam + ".nl" of ".com".
Registreren stap 1

*Als deze gebruiker nog niet bestaat of een e-maildomein is met anderen gedeeld zoals @gmail.com of @kpnmail.nl, dan wordt er een nieuwe omgeving aangemaakt.

Toegang ontzeggen tot een organisatie
Om documenten niet meer te delen met een specifieke gebruiker kan het lid worden verwijderd van een organisatie. Zie hiervoor onze supportpagina Gebruiker toegang ontzeggen tot een organisatie.


    • Related Articles

    • Aanmaken van een partner

      Gebruikers van een omgeving kunnen onderling met elkaar communiceren en documenten delen. Om met gebruikers buiten een omgeving te kunnen communiceren, moeten de omgevingen van beide partijen partners van elkaar worden. Let op: bij beide partijen ...
    • Aanmaken van een partner

      Gebruikers van een omgeving kunnen onderling met elkaar communiceren en documenten delen. Om met gebruikers buiten een omgeving te kunnen communiceren, moeten de omgevingen van beide partijen partners van elkaar worden. Let op: bij beide partijen ...
    • Aanmaken van een relatiemanager

      Niet iedere gebruiker mag samenwerken met andere bedrijven of omgevingen. Hiervoor moet een gebruiker worden toegevoegd aan de groep Relatiemanagers. Het toevoegen kan gedaan worden onder Mijn Account. Er kunnen alleen gebruikers manager gemaakt ...
    • Gebruiker beheerder maken

      Een nieuwe gebruiker begint als basisgebruiker in je omgeving. U kunt de gebruiker Gevorderde gebruiker maken of Beheerder van de omgeving. U kunt de gebruiker ook beheerder maken van uw organisaties. De beheerdersrol is op een aantal plaatsen ...
    • Gebruiker toegang ontzeggen tot een organisatie

      Om documenten niet meer te delen met andere eConnect-gebruikers dient het lid te worden verwijderd van een organisatie. Hieronder leggen we uit hoe de leden de toegang kan worden ontzegd. Stap 1 – Selecteer de organisatie waar de leden moet worden ...