Status inkoopfactuur aanpassen

Facturen kunnen een status hebben. Wanneer er eeworkflow is ingesteld gaan de facturen langs deze route en kan hiermee de status worden aangepast. Wanneer er geen workflow is afgenomen kun je de status handmatig wijzigen.

Ga hiervoor naar het postvak IN van de organisatie of bij inkoopfactuur naar alles, hier zie je aan de rechterkant de status van elke factuur staan.

De status kan worden aangepast door de factuur te openen, dan klik je op de huidige status bijvoorbeeld Ter Goedkeuring aan.

Hierna klik je op de status die je graag wilt, in dit geval Betaald en klik je daarna op Status Updaten.

De status is gewijzigd en kun je via de knop Geschiedenis Bekijken de geschiedenis van de status van het document bekijken. Daarna kan met Geschiedenis Verbergen de geschiedenis weer ingeklapt worden.