Koppelen met Legalsense

1. Schakel eConnect in

eConnect dient in Legalsense ingeschakeld te worden. Dit is een instelling die door een medewerker van Legalsense aan/uit gezet kan worden. Om deze instelling te wijzigen kun je contact opnemen met de supportafdeling van Legalsense.

2. Voeg uw gegevens toe

Wanneer eConnect staat ingeschakeld, ga naar Instellingen – Integraties – eConnect. Hierbij kom je in het volgende scherm met de in te vullen velden:

Vul hier de gegevens in die door eConnect zijn verstrekt. Wanneer alle gegevens zijn ingevuld, klik je op ‘Opslaan’. Bovenaan verschijnt een groene balk met de melding dat de gegevens succesvol zijn opgeslagen.

3. Controleer uw kantoorinstellingen

Ga naar Instellingen – Algemeen – Kantoor en controleer of je bankrekening, BTW-nummer en Kamer van Koophandel-nummer goed staan ingevuld.

Gebruik:

Wanneer de configuratie succesvol is afgerond, kun je per debiteur eConnect beschikbaar maken door het Peppol ID op de debiteur in te voeren. Dit is handmatig te doen, of je kunt het veld leeg laten waarbij een automatische zoekopdracht wordt gestart naar het Peppol-ID gebaseerd op het KvK-nummer.

Als de debiteur een Peppol-ID ingesteld heeft staan, zie je bij de declaraties, gekoppeld aan de desbetreffende debiteur, een extra knop beschikbaar staan Verzenden via peppol. Deze knop is enkel beschikbaar bij gefinaliseerde declaraties. Conceptdeclaraties en creditdeclaraties zijn nog niet beschikbaar om te versturen via Peppol.