Detectie dubbele facturen

Een dubbele factuur wordt op basis van 3 punten herkend. Leverancier, factuurdatum en factuurnummer. Zie ook dit artikel.

Het kan zijn dat scan-en-herken iets niet goed herkend heeft waardoor de markering dubbele onterecht is. Je kunt het originele document aanmerken, dit doe je door achter de factuur op de drie puntjes te klikken en te kiezen voor Markeren als origineel.

De bedoeling is om het bestand meteen beschikbaar te maken voor download, in de volgende run van de gekoppelde software zou de factuur dan moeten downloaden.

Indien dit niet het geval is kun je de factuur via de knop  API-download opnieuw aanbieden klaarzetten als download. Deze optie is te gebruiken nadat de factuur als origineel is aangemerkt.

Naast deze opties is er ook een optie beschikbaar om alle dubbele weer te geven op basis van één factuur. Dan kan er worden gecontroleerd of de factuur terecht als dubbel is herkend en of de factuur al in de software zit.