Autopilot koppelen met Dynamics 365 Business Central

Je kunt met de Autopilot koppelen als:

1. Je toegang hebt tot alle organisaties in het platform;
  2. Je adminrechten hebt in Business Central;

Hieronder leggen we in stappen uit hoe je Dynamics 365 Business Central met de Autopilot kan koppelen zodat de facturen in je administratie worden gelezen en geboekt op de juiste grootboekrekening, je legt per administratie een koppeling.

Stap 1:

In Business Central klik je op de loop recht bovenin en zoek “Webservices”, hier klik je op.

Klik vervolgens op “Nieuw” om nieuwe Webservices aan te maken. Neem onderstaande Webservices precies over en klik vervolgens op het vinkje “Gepubliceerd”.

Stap 2:

Op het platform van eConnect, ga je naar de apps in jullie account, hier klik je op de Autopilot. Als deze hier nog niet staat, klik je in de paarse balk op App Winkel, daar kan je middels de 3 puntjes aan de rechterkant de Autopilot aan jouw account toevoegen. Deze actie zorgt ervoor dat er een Verbinding aan wordt gemaakt met de naar Autopilot, deze dien je te laten staan om te zorgen dat de Autopilot werkt.

Stap 3:

Je begint op het scherm met de actieve verbindingen, omdat deze er nog niet zijn is het leeg. Ga links in het menu naar ‘New Connection’.

Stap 4:

Kies hier voor welke organisatie je een koppeling wilt leggen, wij doen dat met eLien test company. Deze selecteer je en klik je op het groene vinkje.

Stap 5:

Hier kom je in het scherm om de koppeling te maken. Selecteer Microsoft Dynamics 365 Business Central door op de groene knop te klikken, waarna je doorgaat naar het volgende scherm, hier klik je op ‘Administratie koppelen.

Stap 6:

Hier kom je in het scherm om in te loggen met jouw Microsoft account door op Sign in with Microsoft te klikken.

Selecteer je omgeving en organisatie en klik vervolgens op connect. Als het succesvol is verbonden, kun je het tabblad afsluiten

Klik vervolgens op het groene vinkje om verder te gaan.

Configureer de autopilot naar jouw wens en klik vervolgens op het groene vinkje als je klaar bent.

Verbinding leggen is gelukt.

De koppeling is nu actief. Je kunt nu inkoopfacturen ontvangen in Dynamics 365 Business Central.